BAGOLINA Member

BAGOLINA Member

Ju prezantojmë Bloggolina – blogu që ne në Bagolina kemi krijuar për ju. Na u bashkoni që të mësoni më shumë rreth pjatave tona dhe gjithçka rreth ushqimit.

Restorantet dhe Covid-19

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

SFIDAT DHE NDRYSHIMET QE NDIKOJNË NE INDUSTRI

Ne po jetojmë në kohë shumë sfiduese dhe ndërsa të gjithë po ndiejnë ndikimin e koronavirusit (COVID-19), industria e restoranteve dhe mikpritjes nuk ka përjetuar kurrë ndryshime kaq të shpejta dhe të jashtëzakonshme në një kohë kaq të shkurtër. Me rregulloret që mbyllin dyert dhe kufizojnë ndërveprimin social, si ecën përpara industria e restoranteve?

Shëndeti dhe siguria janë në krye të mendjeve të të gjithëve tani, por për industrinë ushqimore, këto tema janë rritur në mënyrë të konsiderueshme në rëndësi. Restorantet kanë ndjekur gjithmonë udhëzime strikte shëndetësore, por tani është koha për të dyfishuar përpjekjet për të mirën e klientëve, punonjësve dhe publikut të gjerë.

RESTORANTET PARA DHE PAS COVID-19

COVID-19 ka detyruar shumë biznese restorantesh  të mëdha e të vogla, të bëjnë ndryshime në mënyrën e funksionimit të tyre. Bizneset e vogla shpesh shohin ndikimin më të madh. Ata zakonisht nuk kanë një profesionist të përkushtuar të sigurisë. Pa një të tillë, përgjegjësia për sigurinë në vendin e punës i bie pronarit ose menaxherit.

Ndryshimi më i madh ka qenë disa masa të reja sigurie. Punonjësit duhet të ndjekin rregulla të reja sigurie gjatë gjithë kohës. Është e vetmja mënyrë që ato të jenë efektive. Kjo përfshin ndërrimin e dorezave, fshirjen e çdo tavoline me një peshqir të freskët dhe mbajtjen e maskave. Menaxherët duhet të sigurohen që këto rregulla sigurie të respektohen. Ata gjithashtu duhet të menaxhojnë urdhrat dhe stafin.

TË NJEJTAT RESTORANE, RREZIQE TË REJA

Restorantet po shohin gjithashtu rreziqe të reja që hyjnë në dyert e tyre. Sipërfaqet me trafik të lartë paraqesin klientët dhe stafin e pritjes me rrezik ekspozimi.  Menytë dhe gjithçka që shkon në tryezë duhet të pastrohet midis klientëve. Sjellja e stafit është kritike. Për shembull, rimbushja e pijeve dikur ishte një proces i thjeshtë. Nëse një klient donte një mbushje, atëherë stafi e shtonte pijen në gotën e tij origjinale. Por tani, gotat e reja zëvendësojnë ato të vjetrat. Kjo parandalon çdo kontaminim të kryqëzuar.

MUNGESA E FURNIZIMIT

Pastërtia ka qenë gjithmonë një prioritet për restorante. Sidoqoftë, produktet e pastrimit, sapunët dhe dezinfektuesit kanë qenë në mungesë që nga fillimi i COVID-19. Ata janë të vështirë për klientin mesatar për t’i gjetur. Ka qenë edhe më e vështirë për restorantet që të gjejnë atë që u nevojitet. Restoranet gjithashtu kanë nevojë për maska dhe doreza shtesë për punonjësit për t’u shërbyer klientëve. Të dyja vazhdojnë të jenë të vështira për t’u gjetur.

STAF I KUFIZUAR

Mungesa e stafit ka prekur pothuajse të gjitha vendet e botës. COVID-19 shkaktoi humbjen e shumë vendeve të punës dhe mbylljen e bizneseve. Disa operojnë me vetëm 50% kapacitet dhe ende e kanë të vështirë të gjejnë staf të mjaftueshëm për të punuar. Të kesh njerëz të mjaftueshëm për çdo ndërrim është një luftë e vazhdueshme. Dhe sjellja e ndihmës shtesë do të thotë se punonjësit janë gjithmonë duke trajnuar punonjës të rinj. Disa të punësuar të rinj kanë përvojë në restorant – dhe disa jo. Trajnimi kërkon kohë. 

SHPËRNDARJA E USHQIMIT – DELIVERY

Shumë restorante në mbarë vendin janë urdhëruar të pezullojnë operacionet e ngrënies në restoran në favor të opsioneve të delivery (marrjes dhe dorëzimit se ushqimit), për të ndihmuar në frenimin e përhapjes së virusit. Megjithatë, edhe nëse nuk jeni urdhëruar ta bëni këtë, duhet të merrni parasysh marrjen e hapave për të ndihmuar në kufizimin e ndërveprimit. Për shembull, restorantet në mbarë botën kanë ulur frekuencën, kanë ndryshuar strukturën e tyre për të akomoduar distancimin social, apo edhe kanë hequr mobiljet që inkurajojnë qëndrimin përreth. 

PREZENCA E MEDIAVE SOCIALE

Kjo është gjithashtu një kohë e shkëlqyer për të ndërtuar një prani më të fuqishme në internet. Klientet e dinë se industria e restoranteve po vuan dhe shumë duan të ndihmojnë restorantet e tyre të preferuara. Dhe ndërsa ata nuk mund të ndalen për darkë, ata mund t’ju gjejnë përmes mediave sociale dhe uebsajtit tuaj. Sigurohuni që të gjitha informacionet thelbësore të jenë lehtësisht të arritshme – menyja juaj, orët dhe mënyra e porositjes – si dhe mënyra se si mund të japin mbështetjen e tyre, qoftë përmes kartave dhuratash për të ardhmen, apo programeve lokale të ndihmës. Edhe nëse nuk keni shumë përvojë me mediat sociale, lidhja me klientët tuaj gjatë kësaj kohe të paprecedentë është shumë e rëndësishme.

MË SHUMË RREZIQE ÇOJNË NË MË SHUMË NERVA..

Shqetësimet për COVID-19 kanë sjellë një prirje të re shqetësuese në restorante: Klientët janë nervozë. Kur ata vizitojnë një restorant, ata shpesh skanojnë dhomën. Ata duan të shohin që klientët e tjerë po ndjekin udhëzimet e sigurisë, si mbajtja e maskave. Maskat gjithashtu i pengojnë njerëzit të shohin shprehjet e fytyrës së njëri-tjetrit dhe disa gjëra mund të humbasin në komunikim. Tensionet janë të larta. Të gjithë duan të kenë një përvojë të sigurt ngrënieje. Megjithatë, klientët jo gjithmonë bien dakord se si ta kenë një të tillë.

KUJDESUNI PËR STAFIN TUAJ

Të kujdesesh për stafin tënd do të thotë më shumë sesa thjesht të mbash pastër vendin e punës – do të thotë t’i sigurosh ata se je në këndin e tyre. Meqenëse restorantet konsiderohen “thelbësore”, kështu janë edhe punonjësit tuaj. Kjo i vendos të gjithë në stafin tuaj në një pozicion të pambrojtur dhe stresues dhe ju duhet të bëni gjithçka që mundeni për t’i mbështetur ata.

Biznesit të restoranteve i është dhënë një goditje masive ekonomike, po ashtu edhe punonjësve shumë prej të cilëve punojnë çdo orë dhe mbështeten në një pagë të rregullt ose bakshish. Ndërsa mund të keni staf ndryshe këto ditë për të përshtatur sjelljen e ndryshuar të konsumatorit, është e rëndësishme që të planifikoni në mënyrë strategjike për të siguruar që punonjësit tuaj të mbrohen nga sëmundjet, si dhe nga humbja dramatike e të ardhurave. Ndonëse mund të mos zgjidhë gjithçka, një program i përkohshëm gatishmërie mund të jetë i dobishëm për të shpërndarë turne nëse dikush është i sëmurë dhe për t’u siguruar që të gjithë të marrin orët e nevojshme.

More to explore

Specialitete të ushqimit të detit

Ushqimi i detit është një burim i shkëlqyer i proteinave me cilësi të lartë dhe është i mbushur me shumë lëndë ushqyese

Pesto Cream-Cheese Bagel

Nëse ju duhet të përgatitni një shujt të shpejt dhe të lehtë pa shumë bujë, atëherë jeni duke lexuar blogun e duhur!

Winter cocktails

Nëse keni menduar se koktejet janë perfekte për t’u pirë vetëm gjatë ditëve të nxehta të verës, atëherë bëhuni gati të ndryshojmë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *